Salı, 16 Ekim 2018 09:13

ÖDEMİŞ TİCARET BORSASI ANTALYA YÖREX’ DE

Ülkemizin en büyük yerel ürün fuarı olan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) bu yıl 24-28 Ekim 2018 tarihleri arasında kapılarını Antalya’da 9. kez ziyaretçilerine açacak olup, Ödemiş Ticaret Borsası ve Ödemiş Ticaret Odası olarak müşterek fuara katılarak ,Ödemiş’imizin ve yöresel ürünlerimizin tanıtımına katkı sağlayacaklar.

Stant’ da Ödemiş Ticaret Borsası Üyesi S. S. Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi destek vererek yöresel  ürünlerimizi sergileyerek bölge ekonomisinin tanıtımına katkı sağlayacak. Ödemiş Ticaret Odası ise Halıcı Süt Ürünlerini stant’ da buluşturuyor. Ortak oluşturulan stant da (Ödemiş Ticaret Borsası -  S.S. Bademli Kalkınma Kooperatifi ; Ödemiş Ticaret Odası -  Halıcı Süt Ürünleri )yöresel ürünlerimizi tanıtacak.

Fuarda yöremize ait coğrafi işareti Ödemiş Ticaret Borsası tarafından alınan ÖDEMİŞ PATATESİ’ nin alım – satımını yapan firma yetkililerinin ikili görüşmeler yapması sağlanacaktır. İkili görüşmelerin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Koordinasyonunda ulusal market zincirleri (CarrefourSA, Migros, Metro, Şok, BİM, ve A101) bünyesindeki üst düzey yöneticiler ve satın alma müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilerek olması fuara ayrı bir önem kazandıracaktır.

Konu ile ilgili Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A. Latif AKA: “Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) “SİZİN ORALARIN NESİ MEŞHUR” sloganıyla üretildiği  veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatları ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen bir organizasyondur. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Ödemiş Ticaret Borsamız ve Ödemiş Ticaret Odası ortaklaşa katılım sağlıyoruz. Ödemiş Ticaret Borsamızın oluşumuna destek veren S.S. Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ de açılacak olan stant’ da yöresel ürünlerimizi sergileyecek. Geniş kitlelerin katılım sağlayacağı organizasyonun bölgemiz ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. İlgili  fuarın ve firmaların başta destekleyicisi  TOBB’ mize teşekkür eder, yöresel ürünler fuarının ülkemize ve bölgemize  şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi. (10.10.2018 Ödemiş)