Salı, 11 Haziran 2019 12:17

Ödemiş Ticaret Borsası Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş (TÜRİB) Acentesi Oldu

Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A. Latif AKA  TOBB ve Ticaret Borsaları tarafından kurulan TÜRKİYE ÜRÜN İHTİSAS BORSASI A.Ş.'nin (TÜRİB) faaliyete geçmesiyle birlikte Ticaret Borsalarının Elektronik Ürün Senetlerine ( ELÜS) ilişkin borsacılık faaliyetlerinin değişeceğini belirtti.

Başkan A.Latif AKA, 2018 yılında kuruluşu gerçekleştirilen;  TOBB ve Ticaret Borsalarının kurucu ortağı olduğu Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş. 'nin (TÜRİB) faaliyete geçmesiyle birlikte ELÜS’lerin alım-satım işlemleri, yatırımcılar tarafından aracı olmaksızın http://www.turib.com.tr adresinden erişileceğini “TÜRİB İşlem Platformu” üzerinden doğrudan emir girme yoluyla gerçekleştirileceğini kaydettiği açıklamasında ;

"TÜRİB’in faaliyete geçmesini takiben, TÜRİB' in Acentesi olan Ödemiş Ticaret Borsamız ELÜS’e ilişkin borsacılık faaliyetlerini gerçekleştirme yetkisine sahip olmuştur. Daha önceden ELÜS’e ilişkin borsacılık faaliyetlerini gerçekleştirme yetkisi olan borsalarında yetkileri sona erecek olup, tüm ELÜS işlemleri TÜRİB bünyesinde acente olan borsalar tarafından gerçekleştirilmeye başlanacaktır. Bu noktada, TÜRİB faaliyete geçtiğinde ELÜS işlemleri yapan yatırımcıların işlemlerine devam edebilmesi için TÜRİB’e kayıt olması gerekmektedir. Ödemiş Ticaret Borsamız, Acentelik hizmeti kapsamında ELÜS yatırımcıları tarafından kayıt yaptırılabilecek  Ticaret Borsasıdır. TÜRİB’de işlem yapılan ürünler arpa, buğday, çeltik, fındık, mercimek, mısır, pamuk, soya fasülyesi ,zeytin vb. olup ürün yelpazesi ileri ki aşamalarda genişletilerek  hizmet verecektir.Yatırımcıların ELÜS işlemlerine ilişkin herhangi bir kesintiye uğramadan devam edebilmesi için Borsamızdan TÜRİB’e kayıt işlemlerini en kısa sürede yerine getirmeleri gerekmektedir. Ayrıca, gerekli teknik alt yapı Borsamızda sağlanmış olup,Yatırımcılarımızın Kurumumuz ile irtibata geçmesini beklemekteyiz” dedi.(10 Haziran 2019 ÖDEMİŞ TB)

Okunma 5827 defa Son Düzenlenme Salı, 11 Haziran 2019 12:29