header2
Cuma, 12 Şubat 2010 16:42

Borsalar Ödemiş'te Buluştu

Ödemiş Ticaret Borsası, Ay­dın ve Alaşehir Ticaret Borsaları'nın yönetim kurullarını ağırladı. Yoğun katılımın yaşandığı ye­mekte borsanın emekli genel sekreteri Kadir Çakır'a ve konuk borsaların başkanlarına plaket verildi. Üç ticaret borsasının yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla ye­mek öncesi Ödemiş Ticaret Borsası'nda toplantı düzenlendi. Borsalar arasındaki işbirliği ve son günlerde tarım ve hayvancılıkta oluşan gelişmeler ele alındı.

 

Ardından Ödemiş Ticaret Bor­sası tarafından verilen yemeğe Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A. Latif Aka, Aydın Ticret Borsası Başkanı Adnan Bos­nalı ve Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür ve üç borsanın yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.

Yemekte Ödemiş Ticaret Borsası emekli genel sekreteri Kadir Çakır'a uzun yıllar borsaya vermiş olduğu hizmetlerden dolayı borsanın yönetim kurulu başkanı A. Latif Aka tarafından bir plaket verildi. Aka, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Andan Bosnalı ve Alaşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Soygür'e de günün hatırası olarak birer plaket verdi.

Yemekte konuşan Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A. Latif Aka, "Bugün borsamızda üç borsamızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz toplantıda borsaların temel sorunlarını paylaşarak çözüm aradık. Bu şekilde bir araya gelerek iş birliğimizi artırmamız bugün ülke şartlarında bir gereklilik haline geldi. Özellikle hayvancılığın sorunları ile ilgili toplantılarımız sıklaşacak. Kendilerine bizimle birlikte oldukları için teşekkür ediyorum" dedi.

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, "Aydın, Ödemiş ve Alaşehir borsalarının temel sorunları arasında hayvancılığa verilen destekteki bölgesel farklılıklar yer alıyor. Bugün borsadaki toplantımızda bu konuyu görüştük. Hayvancılığa verilen destek maalesef bizim bölgemizde verilmiyor. Başkalarına haksız kazanç sağlanıyor. Hükümetin bu yanlış uygulamasını ele aldık. Şubat ayı içinde Afyon Ticaret Borsası'nda düzenlenecek toplantıda bu konu ile ilgili Ege'deki borsalar adına bir deklarasyon yayınlanacak" dedi.

Alaşehir Ticaret Borsası Hüseyin Soygür de toplantının verimli geçtiğini belirterek, "Bozdağların eteklerinde yaşayan insanlar olarak sorunlarımız ortak. Bugün son derece önemli konularda iş birliği kararı aldık. Uygulanan yanlış hayvancılık politikaları nedeniyle hayvancılıkla geçinenler çok zor durumda. Afyon'da düzenlenecek büyük toplantıda bu konuyu yüksek sesle dile getirerek sesimizi Ankara'ya ulaştıracağız" dedi.

Küçük Menderes Gazetesi
 

Okunma 11327 defa Son Düzenlenme Cuma, 12 Şubat 2010 17:21

TÜRKÇETÜRKÇE|ENGLISHENGLISH


tobblogo

ETKİNLİK TAKVİMİ

« Nisan 2024 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

BiZE ULAŞIN

Saraçoğlu Caddesi Atasoy İşhanı No: 3/210   Ödemiş / İZMİR

Telefon: +90 232 545 13 78
Faks: +90 232 545 24 38

JoomShaper