header2
Pazartesi, 29 Temmuz 2019 10:05

Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş. (TÜRİB) Faaliyete Geçti

Elektronik Ürün Senetleri’nin (ELÜS) güven, serbest rekabet ve istikrar içinde şeffaf ve kolay bir şekilde tek bir borsa çatısı altında işlem görebilmesini teminen 2018 yılında kuruluşu gerçekleştirilen Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş. (TÜRİB), 26.07.2019 tarihinde faaliyete geçmiştir. Ödemiş Ticaret Borsası Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) acentesi olmuştur.

Faaliyet İzni Belgesi Teslim Töreni, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla 24 Temmuz 2019 Çarşamba günü Ticaret Bakanlığı’mızda gerçekleştirilmiştir.

Ticaret Bakanlığının faaliyet iznini vermesi ile birlikte ürün ihtisas borsasının faaliyete geçeceğini belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:  “26 Temmuz itibariyle yeni sistemin geçiş aşamasını başlatıyoruz. Elektronik ürün senetlerinin alım ve satımı artık sadece ürün ihtisas borsası üzerinden yapılacak. Çiftçimizin, tüccarımızın işlemlerini en rahat şekilde yapabilmesi için iyileştirmeler yapmaya devam edeceğiz. Geçiş sürecini tamamlayıp, tam kapasiteye ulaşınca da inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılacağı bir gong töreni ile tarımsal ürün piyasalarında tarihi bir süreci başlatmış olacağız. Bu yeni dönemde tarımsal ürünlerin fiyatları 3-5 kişi tarafından speküle edilemeyecek. Çiftçimiz mağdur olmayacak, finansmana erişmek için kapı kapı dolaşmayacak. Buğday, mısır, arpa gibi hububatlar başta olmak üzere tarımsal ürünlerimizin fiyatları şeffaf bir şekilde belirlenecek. Ve daha da önemlisi bu ürünleri cep telefonunuzdaki bir aplikasyon üzerinden bir tıkla satın alabilecek, helal mala, alın terine yatırım yapabileceksiniz” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

TÜRİB’in faaliyete geçmesini takiben, yatırımcıların ELÜS işlemlerine devam edebilmesi için TÜRİB’e kayıt olması gerekmektedir. Yatırımcıların TÜRİB’e kaydı için Ticaret Borsaları ile TÜRİB arasında acentelik ilişkisi tesis edilmiştir. Acentelik hizmeti kapsamında ELÜS yatırımcıları tarafından kayıt yaptırılabilecek Ticaret Borsalarının listesi www.turib.com.tr/acenteler internet adresinde yer almaktadır.

ELÜS alım satımlarına ilişkin takas işlemleri Takas Merkezi olarak görevlendirilen İstanbul Takas ve Saklama Merkezi A.Ş. üyesi kuruluşlarca (Takas Merkezi Üyesi) gerçekleştirilecektir. Aynı şekilde, TÜRİB’de yatırımcılar tarafından gerçekleştirilecek ELÜS alım satım işlemlerine ilişkin tüm elektronik kayıt işlemleri Elektronik Kayıt Kuruluşu olarak yetkilendirilen Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. tarafından gerçekleştirilecektir. TÜRİB’de ELÜS alış ve satış işlemlerinde Takas Üyesi olarak hizmet verebilen aracı kurumlar/bankalar http://www.turib.com.tr/takas-uyeleri.aspx internet adresinde yer almaktadır.

Konuyla ilgili Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A.Latif AKA: “Çağdaş pazarlama ve ticaret  sistemi olan TÜRİB’in  ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Yatırımcıların sistem kaydı için TÜRİB acentesi olan Ödemiş Ticaret Borsamıza müracaat etmeleri gerekmektedir.  Sitemiz ve sosyal medyamızda duyurusu yapılan gerekli belgelerle birlikte, tüm yatırımcılarımızı, üyelerimizi, üreticilerimizi   Borsamıza bekliyoruz. Ayrıca bizi bu sürece taşıyarak, ACENTE olmamızı sağlayan Birliğimiz TOBB’ne teşekkür ediyoruz” dedi. 

Okunma 5570 defa

TÜRKÇETÜRKÇE|ENGLISHENGLISH


tobblogo

ETKİNLİK TAKVİMİ

« Nisan 2024 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

BiZE ULAŞIN

Saraçoğlu Caddesi Atasoy İşhanı No: 3/210   Ödemiş / İZMİR

Telefon: +90 232 545 13 78
Faks: +90 232 545 24 38

JoomShaper