header2
Pazartesi, 12 May 2014 23:21

ÖDEMİŞ TİCARET BORSASI’NDAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI



Fransız ve Portekizli işadamları kestane üretimini merkezinde gördü.
10.05.2014 tarihinde ilçemize gelen Fransız ve Portekizli iş adamları Ödemiş Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıda ilçedeki kestane üretimi hakkında bilgi aldı. Cumartesi günü aralarında ticaret odası başkanları, sanayiciler, akademisyenler ve kooperatif başkanlarının da yer aldığı 12 Fransız ve 5 Portekizli olmak üzere yaklaşık 20 kişilik konuk Heyeti, Türkiye’nin önemli kestane üretim merkezi Ödemiş’te çeşitli incelemelerde bulundu. İlk olarak Birgi yolundaki Kestane Şekeri Fabrikasını ziyaret eden Fransız ve Portekizli iş adamları ardından Ödemiş Ticaret Borsası’nda düzenlenen kestane üretimi bilgilendirme toplantısına katıldı. Ödemiş Ticaret Borsası Meclis Başkanı Turgut Akın, Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gülcü ve Ödemiş Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Öz’ün de katıldığı toplantıda Borsanın Meclis Sayman Üyesi İsmail Ender Özcan, Fransızca olarak ilçedeki kestane üretimi hakkında bilgiler verdi. Konukların sorularını da yanıtlayan Özcan, Ödemiş ile birlikte Küçük Menderes havzasının Türkiye’nin en önemli kestane üretim merkezi olduğunu kaydetti. Toplantı görüş alışverişi ile son bulurken Fransız ve Portekizli konuklara Ödemiş’in yöresel ürünlerinden ikram ve hediye edildi. Toplantı bitiminde de Ödemiş Ticaret Borsası’nın Ödemiş’i tanıtan videosunun yer aldığı CD’ler hediye edildi. Toplantının ardından Fransız ve Portekizli konuklar, meclis üyesi Ender Özcan ile birlikte Kemer Yaylası’na çıkarak, kestane bahçelerini yerinde inceleme olanağı buldu.
 
 

 
“AKDENİZ ÜLKELERİNİ BİR ARAYA GETİRİYORUZ”
Fransız ve Portekizli konukların Ödemiş programı hakkında değerlendirmeler yapan Ender Özcan, “Konuklarımız Fransa ve Portekiz’de kestane üretiyor ve bu sektörde geniş şekilde faaliyet gösteriyor. Ticaret yapan firmalar buradalar. Biz 2009’dan beri ortak bir oluşum meydana getirmek istiyorduk. Bu sebeple Ödemiş Ticaret Borsamızın katkılarıyla her yıl bir ülkede toplanıyoruz. 2009’daki ilk organizasyonu da Ödemiş’te yapmıştık. Bu yıl da Ödemiş’te olmak istediler. Daha geniş katılım oldu. Amacımız Akdeniz ülkelerindeki kestane üreticilerini bir araya getirerek ortak sorunlara çözüm bulmak ve bunları STK’larla çözmek. Misafirlerimizle ağaç kurumaları, kestanedeki kurtlanmalar hakkında tecrübe paylaşımında bulunduk. Tüm bunları yaparken kazancı nasıl artırabiliriz konusunu da ele aldık. Türkiye şu anda kestane konusunda Avrupa’da en büyük ivme sahibi ülke. En çok rekolte sağlayan ülkelerin başında geliyoruz. Bu sebeple Türkiye’nin olmadığı bir oluşumun içinde onlar da olmak istemiyorlar. Avrupa’da en eski kestane kültürü Türkiye’de. Bu kültürden yararlanmak istiyorlar” dedi.


 
“TİCARİ İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRDİ”
Hafta sonu gerçekleşen programın verimli geçtiğini de kaydeden Özcan, “Toplantı sayesinde ticaret bağlarının güçleneceğine inanıyoruz. Hem deneyimlerin paylaşımı hem de daha güçlü ilişkilerin kurulması adına Borsamız en iyi şekilde konuklarımızı ağırladı. 10-12 Eylül’de İspanya’da bir toplantı olacak. Borsamızın Yönetiminde yapılacak değerlendirmeler neticesinde İspanya’da yapılacak delegasyonlar toplantısına katılabiliriz. Yöremizin bu önemli ürünün tanıtımı, pazarının büyümesi ve korunması noktasında her türlü çalışmayı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Okunma 8158 defa Son Düzenlenme Pazartesi, 12 May 2014 23:33

TÜRKÇETÜRKÇE|ENGLISHENGLISH


tobblogo

ETKİNLİK TAKVİMİ

« Nisan 2024 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

BiZE ULAŞIN

Saraçoğlu Caddesi Atasoy İşhanı No: 3/210   Ödemiş / İZMİR

Telefon: +90 232 545 13 78
Faks: +90 232 545 24 38

JoomShaper